Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Série Dakar pokračuje v září v Portugalsku, i když bez kamionů

Série Dakar pokračuje v září v Portugalsku, i když bez kamionů

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 

Image Jak pořadatelé Dakaru z A.S.O. v únoru pravili, tak i činí. Druhý díl nultého ročníku dakarské série bude mít pokračování v září v Portugalsku, i když bez kamionů. Dlouho bylo na vážkách, zda se druhý díl Série Dakar vůbec uskuteční, ale už u přejímek se šeptalo, že se jedná o hotovou věc, leč kvůli dosti specifické trase se bude konat bez účasti kamionů.

Pax Rally, jak zní oficiální ročník nové cross-country soutěže, který se bude konat v termínu od 10. do 14. září na trasách rychlostních zkoušek mezi Lisabonem a Portimao. Půjde bezpochyby o velmi intenzivní, kořeněné a technické menu, když mezi oběma městy, vzdálenými od sebe jen 550 kilometrů, urazí závodníci na 1000 kilometrů rychlostních zkoušek a celková délka soutěže je ještě dvakrát tolik.

Soutěž bude jistou reminiscencí za zrušený Dakar a bezpochyby naváže na již uskutečněné dakarské etapy minulých let i na ty vyměřené pro Dakar 2008. Pořadatelé se budou snažit zajistit účast absolutní elity, bohužel ovšem bez těžké vozby, stejně jako kvalitní medializaci. Ta se z Portugalska povedla i při nedávné soutěži Světového poháru FIA, tzv. Rallye Transiberico, jež byla ovšem vypsána pouze pro kategorii automobilů.

Image

Vzhledem k možnému testování na Dakar je termín velmi vhodný, vždyť dakarské startovní přejímky se uskuteční už v listopadu. Vznik nové a kvalitně obsazené rallye je dalším důkazem mimořádného růstu zájmu o cross-country závody, což potvrdila už Středoevropská rallye z dubna letošního roku.

Jiří Vintr