Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye 6. a 7. etapa CER pohledem motorkářů

6. a 7. etapa CER pohledem motorkářů

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Na start dnešní etapy se postavili oba naši jezdci. Taktika byla, v těchto etapách se Central Europe Rally už vyhrát nedá, ale dá se vše ještě projet. Večer jsme si sedli s Josefem Kalinou z Tedom truck teamu, mimochodem nejlepším navigátorem všech dob Dakar, abychom si ujasnili silná a slabá místa posledních dvou dnů.

6.etapa Veszprem (Hun) - Veszprem (Hun) – 25.4.2008 - 317km

Spojovačka: 11km, Speciál: 156km, Spojovačka: 35km, Speciál: 54km, Spojovačka: 61km

Po ujetí dnešní první rychlostky, je David na 13.místě, ale samozřejmě, že si neodpustil "výstup" z jeho stroje KTM 420 EXC-R, ve 120km rychlosti, a výsledkem byl utržený šroub nádrže, pomuchlané přístroje, prasklé plasty filtru vzduchu. Rychle jsme potřebovali svařit držák nádrže, ale svářečku jsme museli kooperovat s maďarským týmem čtyřkolek. Vše ve vysokém tempu oprav, protože čas je neúprostný. Jdeme do druhé rychlostní zkoušky. Dušan Randýsek včera obdržel hodinovou penalizaci za chybějící waypoint. Dnes dojel první část na 30 místě.

7.etapa Veszprem (Hun) - Balatonfured (Hun) – 26.4.2008, 197km

Spojovačka: 0km, Speciál: 155km, Spojovačka: 42km

9,15 – „Davide, taktika pro dnešní závod je, nepustit před sebe Emanuela Genese (ROU), který má za Tebou ztrátu v celkovém hodnocení 2´53´´ „, zazněla na dnešní krátké ranní poradě. Dušan má na to, aby byl v první třicítce jezdců. Věřím, že jsme neponechali nic náhodě. Dnes se jede etapa v opačném směru, v porovnání z předchozími 2 dny. Na stratu byla skutečně cítit nervozita a to jak mezi jezdci, tak i v týmech. Na prvním CP, dal David Emanuelovi 10´´ a plní taktické úkoly na 1*.

Z důvodu, že David Pabiška neprojel jeden waypoint, dostal 25 min. penalizaci. Z tohoto důvodu se mění jeho umístění v celkovém pořadí v Central Europe Rally z 11. místa propadl na 16. místo. Ale i tak je toto umítění velmi dobré.

Celkové umístění českých jezdců na CER je tedy:
David Pabiška – 16. místo se ztrátou 01:32:10
Dušan Randýsek – 26. místo se ztrátou 02:08:42

Martin Pabiška (KM Racing team Manager)
Stanislava Študentová (Cerbiatto TV s.r.o.)