Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Tomáš Tomeček v Marseille

Tomáš Tomeček v Marseille

Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 

Image Přestože teď všichni asi žijete Středoevropskou rally a sledujete boje českých posádek s nepřízní osudu, dovolte i nám se ohlásit před startem Tuniské rally. Po pátečním rozloučení s česko-brazilskou částí týmu se naše kompletní posádka modrostříbrné Tatry Livescore sešla v sobotu v Kopřivnici při závěrečném balení a revizi všech naložených věcí.

V neděli pak v šest hodin večer Tatra opustila brány kopřivnické automobilky a vyrazila nejprve do Příbora, kde proběhlo malé interwiev pro příborskou televizi. Pak už pokračovala do Kostelce, kde se připojil i Vojta a dále přes Prahu a Rozvadov do Německa. Cesta v noci, při pravidelném střídání za volantem, ubíhala celkem rychle, takže kolem osmé ráno jsme dorazili na francouzské hranice. Odtud jsme pak přes Mulhouse a Lyon v sedm večer dojeli až do Marseille. Po krátkém hledání hotelu jsme se ubytovali a unavení svalili do postelí.

Dnešní den jsme strávili údržbou a přípravou Tatry na zítřejší přejímky. Odpoledne jsme se vypravili do centra města, resp. k přístavu, kde ode dneška probíhají technické přejímky motocyklů a osobních aut. Uzavřené parkoviště (Parc Fermé) je situováno na nábřeží starého přístavu. Na přejímkách jsme zahlédli nám dobře známého Lionella Care, technického komisaře FIA. Známe jej už ze soutěží v Maroku, ale hlavně z loňska, kdy byl v Tatře na dvoudenní inspekci před udělením homologace našim „superproduction trucks“.

Program na zítra je jasný. V 9.00 začínají technické přejímky kamionů. Poté tatrovku předáme do parc fermé, odkud si ji vyzvedneme až večer před startem prologu. Ten by měl začít v 18.00 startem motocyklistů. Jeho délka je jen 2,5 km, spíše se jedná o show pro diváky. Nicméně už to budou „ostré“ závodní kilometry.

Letka Racing Team