Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Sníh v Rumunsku mění plány pořadatelů Středoevropské rally

Sníh v Rumunsku mění plány pořadatelů Středoevropské rally

Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 

Image Jako by všechny změny tras při Dakaru, ať už z jakéhokoliv důvodu, zůstaly zapomenuty, ale přesto se tento úkaz vrací. Ani šest etap Central Europe Rally nezůstalo bez korektur. Velký příval sněhu v rumunských Karpatech přinutil pořadatelskou A.S.O. zrušit trasy okolo Sovaty a zároveň znemožnil vytyčit alternativní řešení.

Ve výsledku se pojede pouze okružní speciálka u Baia Mare a poté se konvoj vydá zpět do Maďarska. Náhradou za zrušenou etapu je okruh kolem Veszprému, který se pojede tedy dvakrát. Kompromis je na jednu stranu zklamáním ze sportovního hlediska, neboť horské etapy v Rumunsku měly být kořením nové soutěže, zato však umožní spoustě fanoušků z Česka, kteří se do Maďarska chystají, zdvojnásobit osobní prožitek ze sledování soutěže.

Z novinek na poslední chvíli tedy vězte, že v kategorii kamionů definitivně padá účast Kamazu, který raději bude startovat v Rusku na soutěži Maršrut 1000. Mitsubishi do Maďarska přiveze apoštola nové éry. Ano, i Mitsubishi představí v nejvyšší kategorii dieselový motor. Zatím tedy pouze v jednom ze čtyř speciálů a bude jej pilotovat Hiroši Masuoka. Jean-Louis Schlesser na CER startovat nebude. Milovník pouště musel přehodnotit své plány zúčastnit se oblíbené Tuniské rallye pořádané jeho přáteli z organizace NPO. Komerční stránka věci převládla a Schlesser zvolil příjezd do Maďarska. Do cesty se mu však postavilo zranění, které si přivodil při kondičním běhu. Jeho stájoví kolegové Monterde a Nancieaux tedy opravdu do Tuniska odjedou a budou tam asi největšími favority soutěže.

A jedna nakonec: pod heslem „Same adventure, new location“ bude v Paříži 13. května slavnostně představen nový ročník Dakaru. O dva dny později začíná přihlašování. Účastníci Dakaru 2008 mají příslib stejných startovních poplatků jako v roce 2008, bez ohledu na náklady na transport vozidel do Jižní Ameriky.

Jiří Vintr