Get Adobe Flash player
Home CROSS COUNTRY RALLYE MS Cross Country Rallye Hungarian baja 2006 - výkladní skříň CCR v Maďarsku...

Hungarian baja 2006 - výkladní skříň CCR v Maďarsku...

Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Celý článekKonec prázdnin, v Maďarsku CCR svátek. Po nevalných zkušenostech se soutěžemi Cross Country v Maďarsku z předešlých období, jsme se snažili udělat maximum pro zdárný průběh třetí soutěže Českého mistrovství. Přehledně uspořádaná soutěž mezi Veszprémem a Szekesfehervárem nadchla mnohé a především napravila reputaci maďarských organizátorů. Pamatovali téměř na vše. Od fungujícího zdravotního zabezpečení, po přímé přenosy do TV z jedoucího vozu, či kamery na vrtulníku. Bezkonkurenční selektivní sektory rally, sice plné prachu, ale s délkami nad 100 km . Nádherné slunečné počasí na Balatonu dokreslilo celkovou atmosféru a tak po přejímkách se pustilo 60 soutěžících přes startovní rampu v lázeňském Balatonfúredu do prologu, který se jel v bezprostřední blízkosti servisní zóny u Veszprému. Na prvních 7,9 km prologu nelze poznat vítěze, ale mnohdy dosti napoví. Letos tedy to, že nový Nissan maďara Kise nebude mít patrně konkurenci. To se nakonec potvrdilo, ale od začátku…..

Fotogalerie DAKAR 2006

V Českém mistrovství přicházeli v úvahu posádky, které měly svést potenciální boj o prvenství. Zapletal - Janáček, Pořízek - Korejz a Přibyl - Palivec. Takové pořadí bylo po 250 km , tedy po 3 SS. Vedl Zapletal, který v závěru české části soutěže vyhrál poslední SS 114 km dlouhou absolutně , a tím potvrdil své vítězství v české části. Přibyl se držel 7 minut za Pořízkem, kterému se ve čtvrtém úseku rozpadl přední diferenciál a dojížděl 30 km vlažným tempem. Toho Přibyl využil a přijel do cíle o 16 min dřív, čímž si pojistil 30 bodů do českého mistráku. Kubík s Vacovským po loňské havárii na této soutěži začali opatrně ale poslední úseky jeli v první patnáctce absolutně. Jiří David s Tomášem Daňkem se trápili s převodovkou a brzdami narychlo postaveného vozu, a tak byli rádi, že absolvovali celou soutěž. Nováčci v Českém mistrovství, Procházka se Studeným v Suzuki Jimny po Zapletalovi, šli hltat první stovky kilometrů terénních soutěží. Nečekali místo na bedně, ale 12. absolutní místo ve čtvrtém úseku (114 km) je dosti výmluvné. SS se jela podruhé a posádka se vyvarovala navigační chyby z předešlého průjezdu. Na začátek ujeli v této soutěži v jednom dni tolik, jako by absolvovali čtyři krátké soutěže v Česku.

Fotogalerie DAKAR 2006

Jediný, kdo neviděl cílovou rampu soutěže, byl Špůrek s Kováčem, kteří pro technické problémy s vozem absolvovali jen prolog a úvodní úsek... Při pohledu na konkurenci, která se v Maďarsku sešla, a cílové postavení, nemají se nejlepší jezdci z Česka za co stydět. V absolutním pořadí zaostal Zapletal za benzínovým nissanem Kise v jízdě 7 min, a jednou ho dokázal na 170 km dlouhé SS porazit. Pořízek (3,5 Did) jede viditelně opatrněji než Zapletal (3,5 Did) a Přibylovi s evidentně nejlepším podvozkem, chybí koně (2,5 Tdi) . Kubíkovi s Vacovským zase chybí soupeři do T2. David se s 3,5 litrovým Pajerem teprve rozjede a Procházka skončí posléze v Pajeru Did. Jen Špůrek nemůže zatím najít své místo v zařazení mezi jezdci CC rally.

Fotogalerie DAKAR 2006

Ve slovenském mistrovství vyhráli Ulrich s Antalem, po odstoupení Paseky, který vyválel krásného Touarega již na prologu. V kategorii moto vyhrál s přehledem Slovák Katriňák, z Čechů byl nejlepší Kubíček na čtrnáctém místě. Dalším podnikem Českého mistrovství je CC Rally ve Vsetíně 22.- 23.září. Marek Chytka

Zapalovače Zippo

Naše aktivity jsou rozsáhlé...

(Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2003) (Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2004) (Všechny články v kategorii Telefonica-Dakar 2005) (Videa z Telefonica - Dakar 2003) Hlavním partnerem portálu Dakar.cz je internetový obchodní dům Hocker

Kuchyňské dózy On-Line...

Kuchyňská svítidla Cucina...

Zippo zapalovače klasika on-line Karnevalové kostýmy a masky pro karneval | Karnevalové kostýmy a masky