Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Rusové se vracejí

Rusové se vracejí

Image V roce 2009 se na historicky prvním vydání Africa Race objevili hned čtyři ruské posádky. Andrej Ivanov sváděl s favorizovaným Jean-Louis Schlesser vyrovnanou partii, do doby než ho vyřadily technické problémy dokázal získat tři etapové vavříny.

Schlesser nakonec zvítězil, druhé místo získal jiný Rus, jmenovitě Artem Varencov. O rok později ruští bohatýři na Africa Eco Race absentovali, nyní se však vracejí. Mezi avizovaným účastníky třetí Africa Eco Race najdeme i dvě čistě ruské dvojice.

Pavel Loginov / Andrej Rusů

Pavel Loginov, vítěz Ruského poháru v cross country za rok 2006 se na Africa Eco Race představí poprvé. Černý kontinent si však zamiloval už před lety.

"Pokud Afriku navštívíte co jen jednou, toužíte se sem vrátit za každou cenu. Svou první velkou rally jsem absolvoval v roce 2007 a byl to debut úspěšný po každé stránce, ať už šlo o tým, výsledek, spolupráci s navigátorem ... Rád bych tyto nezapomenutelné pocity zažil znovu. Od organizátorů očekávám kvalitní soutěž na těch nejlepších trasách v Maroku, Mauritánii a Senegalu a doufám, že si to užiji od začátku až do konce. S mým navigátorem Andrejem Rusů jsme součástí mezinárodního týmu pod vedením Thierry Charbonniera. Startovat budeme s velmi dobrou buggy Predator X-18. Netrpělivě čekám na setkání s Afrikou as její nekonečnou scenérií."

Maksim Kirpilev / Artem Ševelev

Pro tuto mladou posádku, Maksim Kirpilev má 31 let, Artem Ševelev 27, bude start na Africa Eco Race 2011 premiérový. V Africe je čeká úplně nové dobrodružství ...

"Účast na Africa Eco Race je pro nás zcela novou zkušeností a velkou zkouškou. Je to náš první kontakt s Afrikou a také se soutěží charakteru dálkového maratonu. Je to vzrušující výzva! Letošní Silk Way Rally byla prvním krokem v naší mezinárodní kariéře. Byla to velmi cenná zkušenost zakončenou velkým úspěchem. V cíli jsme byli čtvrtí ve třídě produkčních vozů T2 a třináct celkově. Doufáme, že podobný výsledek dosáhneme i teď a dostaneme se až k Růžovému jezeru v Dakaru."

Africa Eco Race