Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Baja Albania

Baja Albania

Image OffroadSport odjel do nespoutané, ale překrásné Albánie, přesněji do hlavního města Tirany, odkud bude v pondělí odstartována první etapa šestidenního závodu Rally Albania. Team zde bude reprezentovat Zdeněk Pořízek s Mílou Janáčkem, kteří usednou do Hummera H3 Evo, který je po havárii na Rabaköz Kupě v Maďarsku, díky naším technikům, opět ve skvělém stavu.

Harmonogram Rally Albánie

V sobotu se budou provádět technické a administrativní přejímky, v neděli se pojede 4 km prolog, který určí pořadí závodníků. Od pondělí do soboty se pojede 6 RZ, které se pojedou na trase Tirana – Himara – Pogradec – Tirana.

Celkově závodníci ujedou přes 1500 km, z nichž 710 km tvoří měřené úseky. Povrch trasy bude rozmanitý, budou se zde střídat písčité pláže se štěrkem, asfaltem, blátem a prachem, také se pojede ve vysokých nadmořských výškách, hlubokými lesy a skalními stezkami.

Do Rally Albánie je přihlášeno 95 závodníků na motorkách, 11 závodníků na čtyřkolkách a 25 posádek automobilů.

Z České republiky se zde vypravují také „čtyřkolkáři" Josef Macháček a Martin Plechatý z KM Racing Teamu a Petr Přibáň. Z motorkářů Ladislav Škoda, Robert Vísek, Filip Weber a Jan Mareš.

www.offroadsport.cz