Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye Miroslav Zapletal po stopách ledu

Miroslav Zapletal po stopách ledu

Image Tým Miroslava Zapletala se ještě ani pořádně neohřál doma a již v pondělí vyrazil na další závod. Není pochyb o tom, že půjde o pořádné dobrodružství. Po velmi úspěšném tažení na Rallye DAKAR 2009 a Hail Baja v Saudské Arábii je čeká opačný extrém v podobě zasněženého a promrzlého Saint Petersburgu.

Ve dnech 26.2. – 1.3. se totiž koná 2. kolo Mezinárodního mistrovství FIA Cross-country Bajas - „Saint Petersburg – Northern Forest 2009“. Jinými slovy to, co znamená pro soutěžní jezdce populární Rallye Finland, představuje v Cross-country tento podnik. Pro úplné laiky – sníh a led všude, trať lemovaná stromy, kde bude zapotřebí především odvaha a využití všech jezdeckých dovedností pilota.

Závodní vůz Mitsubishi L200 Strakar se relativně v pořádku vrátil po dlouhé plavbě z Argentiny. Od středy 18.2.2009 mají všichni mechanici v Dřevohosticích pohotovost. Je potřeba vše důkladně zkontrolovat, vyměnit důležité díly, promazat, zabalit a hlavně nic neponechat náhodě. V pondělí 23.2. se totiž všichni vydají na cestu směr Rusko.

Tentokrát posádka obdržela startovní číslo 2 a kdo by čekal na místě spolujezdce Tomáše Ouředníčka, spletl by se. Tomáš závod nejede pro velkou pracovní vytíženost.

Vedle Miroslava Zapletala usedne rovněž zkušený co-pilot Vláďa Nemajer, člen jediné plně české posádky na DAKARu 2009, který v kategorii trucků dojel až do cíle! Tisíce kilometrů v MANu po dakarském písku teď Vláďa vymění za křeslo v podstatně rychlejším voze Mitsubishi, který se bude prohánět po zasněžených hřebenech.

Co se skrývá pod kapotou Mitsubishi L200 Strakar?

Jedná se o ex-tovární závodní offroad Mitsubishi L200 Strakar 4.0 V6. Má atmosferický motor o výkonu 271 hp a kroutící moment 416 Nm. Maximální rychlost vozu je podle použitého převodu 165-195 km/h (aktuálně 165 km/h), zrychlení z 0-100 km/h za 6,2 s. Vůz je připravován pod vedením Miroslava Zapletala ve vývojových dílnách v Dřevohosticích.

minimedia.cz