Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye KM Racing se chystá na další velkou výzvu – Trans Orientale Rally

KM Racing se chystá na další velkou výzvu – Trans Orientale Rally

Image Po zaslouženém úspěchu v Maďarsku a Rumunsku na tzv. ,,náhradě Dakaru,, Central Europe Rally 2008 se KM Racing team chystá uspět na nejdelším závodě světa Trans Orientale Rally. KM Racing team jako jediný z ČR se chystá na tento unikátní závod ve složení Josef Macháček a Dušan Randýsek.

Josef si jede napravit reputaci po technicky nezdařené první sérii CER, kde nedojel a Dušan jede dále závodit, protože jeho umístění v CER svědčí o tom, že je připraven se poprat s11-ti tisíci km mezi St. Petrohradem a Pekingem.

Jde o výjimečný závod napříč Ruskem, Kazachstánem a Čínou. Výjimečný hlavně v délce, naročnosti, navigaci a nutnosti takřka každodenně improvizovat. Průměrná denní dávka je 650 km, na velmi tvrdém podloží a kamení. I diky zrušení letošního závodu Lisboa - Dakar 2008 bude tento rok na startu v Pekingu většina zvučných jmen všech kategorii. Mezi kaminony Stacey na MAN, Schlesser mezi auty a Katriňák nebo Ulevaseter v katergorii Motocykl.

Vyzpovídali jsme Dušana Randýska, který tvrdí, že bohužel pěkná příroda není to, co by mohlo motorkáře na tomto závodě zajímat. Přesto, že se musí síly rozvrhnout a vteřiny na rychlostních zkouškách nehrají roli, není na nic jiného čas. Jediná nepozornost, pád ve velké rychlosti v tomto terénu znamená konec. Přesto to bude výborná příležitost navštívit tyto země.

Cesta snů - závodníci zažijí bílé noci v St. Petrohradu, pláně na Uralu, potom budou projíždět překrásnou Kazašskou stepí před vstupem do Čínské lidové republiky a poté dorazí do Pekingu a to několik týdnů před Olympijskými hrami.

Stanislava Študentová, Cerbiatto TV, s.r.o.