Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye 3. a 4. etapa Baia Mare - Debrecen očima našim motorkářů

3. a 4. etapa Baia Mare - Debrecen očima našim motorkářů

Image Dnešní uplakané ráno nám přináší 479km dlouhou etapu. 2 speciálky, stejné, jaké se jeli včera, ale v opačném směru. Pořadatelé přes noc upravovali profil trati, aby se vyhnuli možným problémům s neprůjezdností. Motorky a auta pojedou dva okruhy dlouhé 76km, kamiony pojedou jen jeden, aby stihli 227km přejezd do Debrecenu.

22.4.2008 - 479km

Spojovačka: 30km, Speciál: 76km, Spojovačka: 70km, Speciál: 76km, Speciál: 227km

David, Dušan i Josef odstartovali v rozpětí cca půl hodiny, mezi 6,30 - 7,10 am. Trať bude zřejmě ještě náročnější než včera, poněvadž zhruba od dvou hodin ráno silně pršelo. Nyní občas mrholí a teplota je kolem 12°C.

Bahno, kamení, voda, bláto, zima, tak nějak charakterizovat první rychlostní test dnešního dne, kterou vyhrál Jarda Katriňák (SVK). David je na 17.místě se ztrátou cca 1´30´´ na 10 místo. Dušan je na 29.místě. Josef měl opět problémy se zadním unašečem, utržený šroub, a musel znovu improvizovat, aby se dostal zpět do bivaku. Nenecháváme nic náhodě. David pojede druhý okruh s novou zadní a přední pneu, Dušan šel do přední nové gumy. Vyčistili jsme filtraci, sušíme všechny věci kde se dá. Start do přejezdu je plánován na 12,30hod.

Vzhledem k tomu, že trať je po ranním dešti silně podmáčená, rozhodl pořadatel o jejím zkrácení na 36km. Tuto změnu doprovázel, tak jako včera, poměrně velký zmatek na startu. Třikrát se měnil kilometr, na kterém mají závodníci odbočit, na dotazy jezdců byl schopen odpovídat jen jeden z pěti komisařů, zbytek vysvětloval změny ve francouzštině, celkem dost nepříjemná situace. Vzhledem k tomu, že jsme se dozvěděli tuto změnu až těsně před startem do druhé rychlostní zkoušky, nemohli jsme řádně reagovat také snížením obsahu palivové nádrže, protože každé kilo navíc, je v terénu a na výsledku znát.

Současné pořadí: Pabiška 17. místo, Randýsek 29. místo, Macháček 5. místo

4.etapa Debrecen (Hun) - Veszprem (Hun) – 23.4.2008 - 580km

Spojovačka: 213km, Speciál: 62km, Spojovačka: 206km, Speciál: 88km, Spojovačka: 11km

Brzké ranní vstávání ve čtyři hodiny poté, co jsme ulehli o půl jedné, nebylo z těch nej zážitků. Rychlý, 213km přesun do města Dabas, kde jako v první soutěžní den tak i nyní, čeká rychlostní test dlouhý 62km. Rozdíl je jen v tom, že se jede opačným směrem. David je průběžně po CP1 na 15. místě, Dušan na 24. místě. Jarda Katriňák suveréně vyhrál, ale po příjezdu do bivaku si stěžoval, že zbytek speciálu mu motorka zlobila.

Po problémech s baterkou při přejezdu, následných technických potížích při závodech se probojoval Pepa na své čtyřkolce na úžasné třetí místo se ztrátou 9:59 na vedoucího jezdce Irimescu (ROU). Celkově je nyní na 13. místě. Uvidíme, jak zvládne dnešní 4. etapu. Zatím se drží skvěle.

Martin Pabiška (KM Racing team Manager)
Stanislava Študentová (Cerbiatto TV s.r.o.)