Get Adobe Flash player
Home AKTUÁLNÍ ZPRÁVY MS Cross Country Rallye 1.etapa Budapešť - Baia Mare očima našich motorkářů

1.etapa Budapešť - Baia Mare očima našich motorkářů

Image Velkou alchimií této úvodní etapy byla volba správného motorkářského obutí. Volba se ubírala dvěma směry. Obout "desert" nebo "enduro". Nakonec vyhrála volba "enduro".

Spojovačka: 58km, Speciál: 63km, Spojovačka: 410km

První mimořádná událost

Josef Macháče měl štěstí v neštěstí při dnešním přejezdu mezi Budapeští a městem Dabas, kde je start rychlostní zkoušky. Během jízdy mu explodovala baterie, naštěstí KM Racing asistence jela čistě náhodou cca 5 minut za ním. Rychlou opravdou na místě se může Pepa dál rvát o špišku v Central Europe Rally. Bohužel se závada na elektroinstalaci opakovala znovu a Pepa byl odkázán sám na sebe. Po hodinové opravě přímo v rychlostním testu, se mu podařilo dát jeho quad do pojízdného stavu a dorazit do cíle, ovšem s velkou časovou ztrátou. Nyní jde o to, zda-li nepřekročil povolený čas, aby nebyl ze závodu vyřazen.

David Pabiška dnes vyrazil směr spojovací úsek v délce 58km a poté na rychlostní speciál v 8:23:30. Na prvním měřeném úseku byl mezi 96 startujícími motorkáři na výborném 18. místě s časem 00:25:02. Do cíle se mu podařilo si polepšit ještě o jedno místo, takže se neofiko po první rychlostce dostal na 17. místo s časem 00:46:44 se ztrátou 00:06:44 na vedoucího jezdce Marca Comu na KTM.

Dušan Randýsek dnes vyjel vstřít nástrahám tratě v 8:25:30. V kontrolním bodě CP1, měl čas 00:26:41 na výborném 28 místě. V cíli této rychlostní zkoušky nám Dušan zamával s časem 00:49:25, na skvělém 34 místě.

Zítra se jede okruh Baia Mare - Baia Mare.

Věta nakonec: Výsledky nejsou stále potvrzeny, aly my jsme již usazeni v bivaku v centru města Baia Mare.

Stanislava Študentová, Cerbiatto TV